De omarming van Theo Germann (1995) is een sculpture, brons gepatineerd en staat op een hardstenen sokkel

Het is naast een uniek kunstwerk, een mooi voorbeeld van de verschillende gezichtspunten. Afhankelijk hoe er naar kijkt, zie je ook hele andere werkelijkheden.

Hier zien we het achterhoofd van de vrouw, haar linkerborst en zien we dat de man zijn rechterhand op de vrouw haar hoofd legt.
Vanuit deze kant zien we uitsluitend de handen van de man en verder een hele lange haar van de vrouw, zorgvuldig ingevlochten.
Hieruit blijkt dat niet alleen de man twee handen om de vrouw legt, maar de vrouw doet hetzelfde. Hier is haar been boven die van de man.
Hier lijkt de man een slank te zijn, bijna onnatuurlijk dunne taille en sterke ruggengraat.

Theo Germann, geboren in 1926 te Amsterdam, volgde in Utrecht de Opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten (1950-1957). Hij startte zijn lange carrière in de kunst als fotograaf en ontving voor zijn portretfotografie tweemaal de Camera d’Or.  In 1985 ging hij voor de tweede maal naar de Academie voor Beeldende Kunsten in eerste instantie voor tekenenen en schilderen, later pas volgde hij de beeldhouwopleiding en kreeg les van beeldhouwer Jan van Luijn. Vanaf 1986 heeft zijn werk op meer dan 40 tentoonstellingen gestaan o.a. in het Lorentzziekenhuis in Zeist, in Montfoort-Linschoten, Het Depot in Wageningen en bij particulieren in binnen- en buitenland.