Eén van de twee wil scheiden

Hoe ga je om met de situatie dat jij wel wil scheiden maar je partner niet? Je loopt al weken, maanden of misschien al jaren rond dat hij of zij het niet meer is, maar nu? Ik wil hem/haar niet kwetsen! Kan ik het wel alleen? Kan ik het financieel wel alleen? Wordt het dan een grote vechtscheiding? Kan ik het mijn kinderen wel aan te doen dat papa en mama uit elkaar gaan? Hoe ga je het gesprek aan met je partner? Een mediator kan je ook helpen als je misschien niet wil of kan scheiden, maar toch het gesprek wil aangaan.

Jullie willen scheiden, maar kan het wel

Het kan ook zo zijn dat jullie hebben besloten te willen scheiden, maar eens willen weten hoe dat dan financieel zit. Kan ik alles dan nog wel rond krijgen? Misschien wil je gewoon eens zien hoe het financieel gaat worden. Misschien wil je gewoon zien hoe zo’n ouderschapsplan er dan uit zou zien? Ga het gesprek met elkaar eens aan! Een mediator kan je helpen

Jullie willen scheiden, maar wat zeggen ouders en vrienden

In sommige gezinnen of culturen is scheiden nog steeds niet erg geaccepteerd? Wat zijn jullie opties? Kunnen we een plan maken over hoe we de gesprekken aangaan met vrienden, met familie met de mensen die invloed uitoefenen op ons gezin: vrienden, familie, ouders, geestelijken.